Tris: "

Een oefenmatchke, vriendschappelijk, tussen onze Rode Duivels en de Aussies op Sclessin , het stadion van Standard. Het kan ni mis gaan hoor ik u al denken. Ons duveltjes staan daar te blinken in hun nief rooi truikes en ja, ik zen fan. Ik vind ze schoon. Ons mannen komen goe voor den dag. De Wilmots slaagt mij wa tegen want alhoewel hij ook een proper zwart sporttenueke aanheeft, het steekt toch wa af tegen het maatpak van den Australische coach. Ge moogt zeggen wa ge wilt, ne man in een schoon kostuum, het blijft iets hebben.
 
Voor de match wordt er nog hulde gebracht aan Daniël Van Buyten en Timmy Simons, ook alletwee stijf in den eik. Wilmots kust hen zowaar en ze krijgen een schoon boeket bloemen. Allez het is allemaal heel gezellig en alhoewel het stadion ni vol zit, er is sfeer.
 
Ergens had er een belleke moeten rinkelen omdat den arbiter uit Engeland kwam. Een jong broekje van amper 29 met één oor da wa harder flapt dan het andere. Ni echt een goei voorteken, vooral omdat Britse scheidsen eerder voorstander zijn van het "overleg", lees : ze palaveren er maar wa op los, maar wie let daar nu op voorhand op.
 
De wedstrijd is amper 2 minuten bezig en we weten al hoe laat het is. Herd geeft Witsel een trap tegen zijn knie waarvan den Axel dubbelplooit en de scheidsrechter gebaart van krommen haas. Een beetje later is De Bruyne het slachtoffer. Nen tackle waar hem effe ni goe van is. De socceroos tackelen dat het een lieve lust is, spelen op de man in plaats van op den bal en geven den indruk van just terug te komen van een matchke alligatorworstelen. Vooral Herd is meer dan nerveus. Ik denk dat de ventje ofwel iets gesnoven heeft ofwel last heeft van vergevorderden ADHD.
 
Maar laat dat nu net zijn wat onze Duivels nodig hebben om hun beste voetbal boven te halen. In de 17de minuut gebeurt het. De Bruyne knalt op doel, maar raakt de lat. De bal stuitert terug voor de voeten van Dries Mertens en die aarzelt geen seconde en scoort. 1- 0 voor ons mannen. En onder het motto wie niet horen wil moet maar voelen, loopt den Dries vol tegen Herd waarop deze laatste neer gaat. Een waarschuwingeske da wij ook minder vriendelijk kunnen zijn als het moet. Sainsbury countert door Origi nen duw te geven en pas wanneer na meer dan een half uur Leckie Mirallas bijna het ziekenhuis in trapt, valt den Brit zijne frank dattem eigenlijk betaald wordt om de match in goei banen te leiden en krijgt Leckie geel. Het werd stillekesaan tijd. 2 minuten voor rust is Herd zo danig uitgeteld van al zijn nerveus gedoe, dat Brillante nog moet invallen in de laatste minuten.
 
Ondertussen spelen de Belgen de pannen van het dak. Origi flitst van voor naar achter, is sneller dan een bliksemschicht, Company is zoals altijd een lust voor het oog  en Defour die duchtig uitgefloten wordt door enkele heethoofdige Standard supporters, speelt de match van zijn leven. Het getuigt wel ni echt van een hoog IQ als ge als Belg naar een wedstrijd van de Rode Duivels gaat zien en dan uwen eigen sterspeler uitfluit, maar soit. Ni iedereen kon op de eerste rij staan toen het verstand werd uitgedeeld, zullen we maar denken.
 
Den enige waar ik ni zo van overtuigd ben dat het een echte aanwinst is, is Lombaerts.  Veel meer dan met zijn armen zwaaien en ballen buitentrappen doet hij niet in den eerste helft en de enige actie die we van hem zien komt net na de rust. Hij stampt overijverig een ferm stuk zoden uit de grasmat. Zelfs Courtois staat hoofdschuddend geamuseerd te grinniken bij zo veel onhandigheid. Het is wel een aangenaam tussendoortje voor Thibaut want voor de rest van de match verveelt hij zich stierlijk. De Aussies zijn ni echt een bedreiging voor zijn doel.
 
Zoals was aangekondigd wordt er na een uur in de tweede helft veelvuldig gewisseld. Voor Australië komt er vers bloed op het veld en bij ons worden Mertens, Mirallas en Defour onder applaus vervangen door Januzaj, Nainggola en schone jongen Chadli. Altijd leuk om de Nacer te zien verschijnen. Het doet de Steven ook duidelijk deugd dat de boe-roepers het moeten afleggen tegen de echte supporters die hem luid toejuichen en zijn naam scanderen en hij verlaat het veld met opgeheven hoofd, en terecht.
 
Cherokee Nainggolan
 
Toch heel effe vermelden dat Ik ni wild ben van Nainggolan zijn kapsel. Hij doet mij wat denken aan ne Cherokee Indiaan en hij speelt ook met die hevigheid, maar dat is dan weer eerder een pluspunt. En Januzaj is zeker een beloftevol talent, maar hij moet leren zijn veters wa beter te knopen want uwe schoen verliezen midden in de match, komt ni echt professioneel over. Ik weet het, het is allemaal maar wa muggenzifterij van mij want wat uiteindelijk telt is dat Chadli in den 73ste minuut ne schitterende voorzet geeft en dat Witsel de bal loeihard met links in de goal knalt. 2 - 0, 't is serieus slikken voor de Socceroos en ze spelen al een heel pakske vriendelijker.
 
In de laatste minuten van de wedstrijd mogen Ciman, Dembélé en Gillet ook nog heel even laten zien wat ze waard zijn. De Aussies proberen net voor het einde met de moed der wanhoop nog een laatste offensief . Iets wat Courtois trouwens met zijn vingers in zijn neus afblokt, maar het is wat het is en het blijft 2 - 0 voor onze Nationale helden. Ze hebben het verdiend! Met deze spelers heeft Wilmots eerder een luxeprobleem. Het wordt moeilijk kiezen tussen zoveel talent. Alleen Lombaerts, die zou ik het gras laten afdoen in plaats van te sjotten, maar ik ben dan ook gene coach. Misschien had hij gewoon zijn dag niet. De volgende wedstrijden zullen het uitwijzen."

Tris